Lammtagliatta med färskpotatis och rucollasallad

4

Du behöver

  • 700 g kokt färsk potatis
  • 600 g lammytterfilé
  • 1 ask ruccolasallad
  • 3 citroner
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad blad persilja
  • 1 dl olivolja
  • 2 schalottenlökar salt och peppar
  • Citron och vårlökscreme fraiche.
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 citron
  • 1 dl vårlök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Grilla eller stek lammytterfilen tills den är klar, ca 54 grader i mitten, och låt köttet vila lite. Riv citronskalet och finhacka vitlöken och blanda med den hackade bladpersiljan. Fräs potatisen i olivolja tills den är varm. Värm på köttet och tillsätt ruccolasalladen sist tillsammans med den fint skurna schalottenlöken och smaka av med salt och peppar. ( Det är viktig att lammköttet är klart att lägga upp direkt med potatisen ,så att salladen inte dör och blir tråkig). Vänd lammet i blandningen och skiva sedan upp det i skivor ca ½ cm tjockt och smaksätt med salt och peppar. Blanda resten av citron och persiljeblandningen med lite av olivoljan och lite citron juice. Lägg upp potatisen på talriken och lägg lammskivorna ovanpå. Häll lite av citron-persiljeblandningen ovanpå anrättningen och servera med citron och vårlökscreme fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept