Lammkorv med färskpotatismos och senapskål

4

Du behöver

  • 700 g kokt färskpotatis
  • 8 lammkorvar
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 dl blad persilja
  • 1 dl olivolja
  • 100 g smör (osaltat)
  • 1 vårkålshuvud(spetskål)
  • 3 msk cidervinägersenap
  • 4 msk sirap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs den kokta potatisen med den finhackade schalottenlöken i lite av olivoljan utan att den får färg och stöt den sedan med en potatisstöt. Tillsätt ca 50 g av smöret samt resten av olivoljan och lägg ett lock på så den håller värmen. Dela kålen i kvartar och skär bort stammen. Strimla den och bryn den i lite smör tills den fått färg. Smaksätt med senap, sirap och vinäger samt salt och peppar.
  2. Grilla eller stek korvarna tills de fått fin färg och är klara. Tillsätt persiljan i potatisen och smaka av med salt och peppar.
  3. Servera gärna med lite senap för den som önskar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept