Kolgrillad lax med färskpotatisspett

4

Du behöver

  • 25 st kokta färskpotatisar med skal
  • 500 g laxfilé
  • 3 tsk olivolja att pensla med
  • 100 g Parmesan ost
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl Balsam vinäger
  • 1 ask salladskott
  • 2 schalottenlökar
  • salt och vitpeppar
  • grillspett (helst i bambu)

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten tills den är nästan helt genomkokt (ca 15min). Dela potatisen i halvor om den är stor, annars behåll den hel. Trä potatis och laxkuberna på spetten och pensla med olja, salt och peppar. Grilla enligt nedan.
  2. På grillen
  3. Grill på medelhög värme, vänd på spetten regelbundet tills de har fått fin färg. 10 min.
  4. Inomhus
  5. På grillpanna eller stekjärn. Vänd på spetten tills de har fått fin färg. 10 min.
  6. Blanda olivoljan och vinägern och smaksätt med lite salt och peppar.
  7. Servera spetten med salladskotten smaksatta med lite av vinegretten och salt och peppar. Riv gärna lite parmesan på och toppa med vinegretten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept