Grillade kycklinglår med potatispaket och vitlöks vinegrett

4

Du behöver

  • 8 kycklinglår
  • 600 g kokt färskpotatis
  • 0,5 purjolök
  • 2 schalottenlökar
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 100 g smör
  • 2 msk socker
  • 1,5 dl balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlöks klyftor
  • 0,5 knippe gräslök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Bena ur låren, dela potatisen i klyftor och strimla purjolöken. Riv 4 bitar aluminiumfolie ca 30*30 cm stora. Lägg en klick smör i botten på varje folieark och lägg sedan hälften av purjolöken i botten fördelat på de fyra arken. Fördela sedan potatisen och resten av purjon, hälften av schalottenlöken och tomaterna och smaksätt med salt och peppar. Smält sockret i en kastrull och låt den få lite färg och tillsätt sedan vinägern. Koka ihop till drygt en tredjedel och tillsätt sedan olivoljan och smaksätt med salt och peppar. Grilla kycklinglåren och pensla i slutet med lite av vinegretten innan vitlöken och resten av schalottenlöken samt gräslöken fint skuren tillsätts. Grilla sedan potatispaketen och servera tillsammans med kycklingen och vinegretten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept