Olivhalstrade pilgrimsmusslor

4

Du behöver

  • 8 st medelstora pilgrimsmusslor
  • 8 st tunna skivor parmaskinka
  • 200 gr färsk eller fryst Karl-Johansvamp
  • 1,5 dl olivolja extra virgine
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 0,5 finhackad/pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 dl reducerad kalvfond eller kycklingfond
  • 1 msk soya
  • 1 msk finskuren dill
  • 1 klick smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär ner Karl-Johansvampen till 2 cm stora kuber. Stek dessa i olivolja tillsammans med vitlöken tills svampen blir gyllene. Kör svampen i mixer till en puré. Smaksätt med salt och peppar ev. lite pressad citron och blanda med ½ dl olivolja. Håll varm. Värm upp fonden med soyan. Tag av kastrullen från värme och häll ner olivoljan.
  2. Vid servering
  3. Pensla en tallrik med lite olivolja och lägg ut parmaskivorna. Stek pilgrimsmusslorna gyllenbruna ca ½ minut på var sida i smör och olivolja. Värm försiktigt upp Karl Johan cremen och rör i creme fraiche. Fördela cremen på parmaskivorna. Lägg på pilgrimsmusslorna. Häll såsen runt om utan att koka upp eller vispa. Krydda tallriken med finskuren dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept