Karamelisserade päron med terrin på råsockrade blåbär och kanelkryddad mjölkkräm.

4

Du behöver

  • 2 st stora päron
  • 1 dl socker att steka i
  • 2 dl frysta blåbär+ ½ dl socker
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 3 st äggulor
  • 1 msk maizena
  • 2 st kanelstänger
  • 0,5 urskrapad vaniljstång
  • 90 gr socker
  • 100 gr mjuk pepparkaka

Gör så här

  1. Skala päronen och dela dem längs med. Skär bort en skiva där kärnhuset sitter så att inte detta kommer med. Smält socker i teflonpanna tills det blivit gyllenbrunt. Tillsätt päronen samt lite vatten och koka koka på medelvärme tills päron känns mjuka. Ös under hela processen med varm karamellspad över päronen. Tag upp päron och håll dom ljumma.
  2. Koka upp mjölken med grädden och kanel samt vaniljstången. Vispa samman äggulor och 90 gram av sockret till jämn smet. Blanda gräddmjölken med äggsockret och koka försiktigt upp under omrörning. Tillsätt maizena utrört i lite mjölk under omrörning till all börjar att tjockna. Sila och ställ åt sidan att kallna.
  3. Frysta blåbär rörs samman med socker till en jämn smet i ca 20 minuter.
  4. Fördela råsockrade blåbär i 4 skålar och varva med vanilj och kanelkräm tills det täcker.
  5. Servera med päronen och en kula sorbet samt bär och flarn.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept