Ostron och anjovisrimmad torsk och havskräfta med torskrom och varm pepparrotsgele.

Du behöver

  • 150 gr torsk filè
  • 2 st stora havskräftor
  • 2 msk anjovisspad
  • saften från två ostron
  • 50 gr kokt torskrom
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 blad gelatin
  • 2 msk riven pepparrot
  • 0,5 dl små brödkrutonger
  • 1 msk hackad dill
  • 0,5 dl finskuret äpple
  • 0,5 dl brynt smör
  • Salt&peppar

Gör så här

  1. Skala och spara köttet från kräftorna. Banka ut köttet lätt med baksidan på en rejäl kniv.Skär torsken i tunna skivor och varva dessa med havskräftorna fördelade på 4 tallrikar
  2. Pensla dessa med anjovisspad samt krydda med lite dill och salt.
  3. Koka upp mjölken och smaka av med pepparrot, salt och peppar. Sila och tillsätt gelatin. Gjut i form och skär till små kuber som läggs på torsken .Pensla med ostronspad och fortsätt fördela äpple, brödkrutonger och dill.
  4. Skär en skiva utav torskromen och häll brynt smör över anrättningen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept