Kolgrillad lammrygg med finskurna grönsaker smaksatta med honung.

4

Du behöver

  • 600 gr fin lammrygg med eller utan fett
  • 2 msk finskuren morot
  • 2 msk finskuren palsternacka
  • 2 msk finskuren rädisa
  • 20 gr flytande honung
  • 50 gr finskurna champinjoner
  • 50 gr finskuren karljohansvamp
  • 1 tsk tryffelolja
  • 100 gr kokt lammbräss fördelad i 4 delar
  • 1 tsk råsocker
  • ! finskuren vitlök
  • 0,25 kokt blomkålshuvud
  • 0,5 dl creme fraiche
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 dl sky från lamm
  • salt&pepar

Gör så här

  1. Stycka lammet i 4 lika stora delar och krydda med salt&peppar.
  2. Lägg på grillen och grillas till önskvärd kärntemperatur.
  3. Koka morot, rädisa och palsternacka eller andra favoritgrönsaker till önskvärt motstånd i saltat vatten. Häll av vattnet och tillsätt honung och valfria örter i kastrull tillsammans med grönsakerna . Håll varma.
  4. Stek svampen ihop i en stekpanna, smaksätt med tryffelolja, salt och peppar. Håll varm.
  5. Mixa blomkålen till slät purè och tillsätt creme fraiche, salt och peppar i en kastrull och håll varm tills servering.
  6. Servera allt varmt tillsammans med god lammfond som kryddats med kallpressad rapsolja samt vitlök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept