Hallontryffel

Hallontryffel
Foto: Sara Palmquist

Du behöver

  • 1,5 dl ekologisk vispgrädde
  • 200 g frysta hallon,
  • 0,5 st vaniljstång av god karaktär/kvalite
  • 150 g mörk choklad (gärna lite syrligare karaktär (ex madagaskar)
  • 100 g ljus choklad kakaohalt på 35-45%

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur kärnorna, lägg ner stången och kärnorna i en kastrull tillsammans med grädden och de frysta hallonen.
  2. Låt sjuda i cirka 5 min, mixa därefter allt.
  3. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
  4. Sila över den heta hallon blandningen över chokladen.
  5. Rör tills allt har smält.
  6. Fyll tryffeln i formar när chokladen har en temperatur på cirka 25 grader
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept