Nässelsoppa med vaktelägg och gräslök

Nässelsoppa med vaktelägg
Foto: TV4

Nässelsoppa med vaktelägg och gräslök

Av: Robert - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Värmande nässelsoppa som serveras med vaktelägg och gräslök.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig

Ingredienser

  • 2 l nässlor
  • gräslök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l hönsbuljong
  • vispgrädde
  • färsk pepparrot, riven
  • vaktelägg

Gör så här

  1. Skölj nässlorna noga och ta bort rötter och grova delar.
  2. Koka upp hälften av vattnet och salta lätt. Lägg i nässlorna, koka 5 minuter och sila av kokvattnet och spar det. Hacka nässlorna fint.
  3. Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet.
  4. Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet, koka ett par minuter.
  5. Tillsätt nässlorna och grädden.
  6. Koka äggen och lägg i dem i soppan, servera varm.