Nässelsoppa med vaktelägg

Nässelsoppa med vaktelägg
Foto: TV4

Du behöver

  • 2 l nässlor
  • Gräslök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l hönsbuljong
  • Vispgrädde
  • Riven pepparrot
  • Vaktelägg

Gör så här

  1. Skölj nässlorna noga och ta bort rötter och grova delar.
  2. Koka upp hälften av vattnet och salta lätt. Lägg i nässlorna, koka 5 minuter och sila av kokvattnet och spar det. Hacka nässlorna fint.
  3. Fräs margarin och mjöl i en kastrull och späd med nässelspadet.
  4. Smula ner buljongtärningarna och späd med resten av vattnet, koka ett par minuter. 
  5. Tillsätt nässlorna och grädden.
  6. Koka äggen och lägg i dem i soppan, servera varm.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept