Het kräftgratäng

30 min
4
Het kräftgratäng
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 300 g kräftstjärtar med dillsmak
  • 100 g färska champinjoner
  • 1-3 msk osaltat smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk ströbröd
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 msk hummerfond
  • 1 st liten vitlöksklyfta
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 krm Tabasco
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1 dl Västerbottenost

Dekoration

  • 4 st färska champinjoner
  • Kräftstjärtar
  • Dillkvist

Gör så här

  1. Gör ett grönt spett genom att trä körsbärstomater och gurka i fyrkanter på ett halvt grillspett i trä.
  2. Hacka kräftstjärtarna, skölj och skiva champinjonerna.
  3. Fräs champinjonerna i smör tills vätskan försvunnit, strö över mjöl och späd på med grädde, vin och fond. Koka samman i 5 -10 min. Pressa i vitlök och smaka av med kryddorna.
  4. Flytta bort från värmen och vänd ned kräftstjärtarna.
  5. Smörj fyra kokottformar med smör och fyll dem med röran.
  6. Strö över ost och ströbröd, gratinera i mitten av ugnen i ca 10 min, tills osten smält och fått lite färg. Lägg sedan på färska champinjoner, kräftstjärtar och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept