Risrand med räkor

Risrand med räkor
Foto: TV4

Det är så gott att göra en räkröra som serveras i en god sås med ris. Pröva gärna med andra såser som nu finns färdiga i tetra hos din handlare.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g räkor med skal
  • 0,5 gul lök
  • 100 g champinjoner, färska
  • 2 msk gräslök, hackad
  • 2 msk persilja, hackad
  • 1 tsk dragon
  • svartpeppar
  • pressad citron
  • 1 påse hollandaisesås, fryst
  • kokt ris att servera till

Gör så här

  1. Skala räkorna och tina såsen.
  2. Hacka den gula löken och skiva den rensade svampen. Fräs lök och svamp med lite matfett i en panna eller låg kastrull.
  3. Tillsätt de finhackade kryddörterna i pannan och lägg i räkorna. Vänd runt hastigt utan att räkorna kokar. Krydda med lite svartpeppar och pressad citron. Blanda försiktigt ner såsen utan att grytan är för varm, så såsen tinar långsamt. Slå genast upp räkröran i mitten av en ring av varmt ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept