Rispappersrullar med lax och dippsås

Rispappersrullar med lax och dippsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rispappersrullar med lax och dippsås

11 ingredienser

Vill du bjuda på något riktigt elegant som dessutom är både lättlagat och snabblagat? Pröva då den här annorlunda förrätten.

Ingredienser

portioner
  • 300 g lättrökt lax (eller kallrökt lax)
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 0,25 rättika
  • 1 kruka romansallat
  • 100 g enokisvamp
  • 4 msk groddar
  • 8 rispapper

Dippsås:

  • 1 röd spansk peppar
  • 2 msk färsk koriander, grovhackad
  • 1 dl japansk soja

Gör så här

  1. Skär laxen i åtta stavar. Skala, kära ur och strimla mango och avokado. Skala och strimla rättikan och strimla sallaten. Skär roten av svampen. Skölj groddarna.
  2. Fukta rispapperen så att de mjuknar. Fördela lax, mango. avokado, rättika och romansallat på rispapperen. Lägg på svamp och groddar. Rulla till en hård rulle. Låt ligga i kylen en stund så att rullen stabiliserar sig. Skär upp rullen i bitar och fördela på fyra assietter. Dekorera med sallatsblad.
  3. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka koriandern. Blanda chili och koriander med soja och servera som dipp.