I samarbete med ViktVäktarna

Risotto med ugnsstekta gulbetor och svamp

60 m
4
Risotto med ugnsstekta gulbetor och svamp
Foto: ViktVäktarna
60 m
4

Du behöver

  • 500 g gulbetor
  • 1 tsk olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl arborioris
  • 1,5 dl vitt matlagningsvin
  • 1,5 dl riven parmesan
  • salt och peppar
  • 250 g svamp
  • 1 tsk flytande margarin
  • 2 msk pinjenötter
  • persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala gulbetor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja, salta och peppra och ställ in i ugn ca 50 minuter.
  3. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök och stek mjuk i olja i en gryta. Tillsätt ris och låt fräsa med några minuter. Häll på matlagningsvin och reducera till ungefär hälften, blanda runt hela tiden. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljong lite i taget, börja med ca 3 dl, sedan 1 dl efterhand som riset suger upp buljongen. Blanda runt då och då.
  5. Riset är klart när det fortfarande är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Tillsätt då parmesan och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skiva svamp och stek i margarin. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.
  7. Servera risotton med gulbetor, svamp och toppa med pinjenötter och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna