Risotto med sparris

Risotto med sparris
Foto: TV4

En krämig risotto med sparris passar som tillhör till väldigt mycket.

8 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 bunt grön sparris
  • 2 dl avorioris
  • 4 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 7 dl kycklingbuljong
  • 1 msk riven parmesan
  • 1 msk smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Ansa sparrisen och koka den mjuk. Skär i mindre bitar.
  2. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs schalottenlök, vitlök och lagerblad i olivolja. Tillsätt riset och låt fräsa i ytterligare någon minut. Slå på vinet och rör om tills det kokat in. Sänk värmen och tillsätt buljongen, lite i taget under omrörning. Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar. Fiska upp lagerbladet.
  3. Ta bort kastrullen från värmen. Vänd ner parmesan och smör. Krydda risotton med salt och peppar. Toppa med sparris före servering. Flaga eventuellt över lite extra parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept