Den krämiga risotton blir lite syrlig av saft och rivet skal från lime, detta passar i sin tur utmärkt till den goda söta potatisen. Parmesanosten kan bytas ut mot riven västerbottensost.
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär sötpotatisen i stora tärningar. Lägg dem i en ugnssäker form och droppa över lite olivolja. Rosta i ugn i 20 minuter. Rör om ett par gånger. Krydda med salt, peppar och oregano på slutet.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i smör tillsammans med riset utan att något tar färg. Häll sedan på buljongen, lite i taget, och låt det koka in under omrörning. Låt riset småkoka på detta vis i 18 minuter. Det ska nu vara mjukt och krämigt, men med tydligt tuggmotstånd.
Riv skalet på limefrukten. Pressa i 1 msk limesaft i riset. Krydda med salt och peppar och rör till sist ner osten. Strö det rivna limeskalet över risotton.