Risotto med blåmusslor, vitlök, tomat och fänkål

4

Du behöver

  • 1 kg musslor i nät
  • 5 dl vitt vin
  • 1 silverlök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 200 g risottoris
  • 20 cocktailtomater, skalade och delade
  • 0,5 huvud fänkål, tunt hyvlat
  • 2 dl fänkålsdill, finhackad
  • 100 g smör
  • 2 dl parmesanost, riven
  • salt
  • olivolja, att steka i

Gör så här

  1. Koka musslorna i vin och plocka köttet ur skalen. Spara buljongen till risotton.
  2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills de är glansigt. Tillsätt ris och fräs i 1 minut till.
  3. Koka riset med buljong precis så att det täcker i 18 minuter. Fyll hela tiden på med mer buljong.
  4. Ta av från värmen och vänd ned smör och parmesanost samt tomater, musslor och fänkålsdill. Smaka av med salt
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept