Riskompott

Riskompott
Foto: TV4

Det här är är en frisk och god efterrätt. Bra därför att man gör i ordning den i förväg och ställer den i kylskåpet. Rosenvattnet, som ger en fin egen smak, hittar man i specialaffärer för essenser eller på apotek.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 liter standardmjölk
  • 2,5 dl strösocker
  • 2,5 dl rismjöl
  • 10 hela gröna kardemummakapslar
  • 1 msk rosenvatten
  • 4 sötmandlar
  • 10 pistaschmandlar

Gör så här

  1. Hacka mandel och nötter. Värm mjölken försiktigt tills den nästan kokar. Rör om så att den inte bränns. Sänk till lägsta värme.
  2. Vispa i socker och rismjöl, lite i taget. Vispa ordentligt så att det inte blir klumpar. Låt blandningen koka under vispning tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen, rör ner rosenvattnet och lägg i de hela kardemummakapslarna.
  3. Slå upp på tallrikar, strö över sötmandeln och pistaschmandeln och ställ kompotten kallt tills det är dags att servera den.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept