Risgrynsplättar med lingonyoghurt och päron

ca 30 m
4
Risgrynsplättar med lingonyoghurt och päron
Foto: TV4

Gudomligt goda plättar gjorda på risgrynsgröt. Serveras med tunt skivade päron, lime och tjock lingonyoghurt.

23 november 2015
Visa mer
ca 30 m
4

Du behöver

Plättsmet

  • 500 g kall risgrynsgröt
  • 2 ägg
  • 0,5-1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • smör, till stekning

Lingonyoghurt

  • 1 dl rårörda lingon
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1,5 dl grekisk/turkisk yoghurt
  • 2 päron
  • 1 lime

Gör så här

  1. Blanda ihop plättsmeten och ställ åt sidan.
  2. Vispa crème fraîchen med elvispen, den ska bli fast och styv. Rör ner yoghurten och avsluta med att vända ner lingonen, lite slarvigt så att det blir vackert melerat. Vill man ha den lite sötare kan man smaksätta med extra florsocker.
  3. Sätt din plättlagg på spisen och stek små fina plättar i smör. Gör ett vackert plättberg på en tallrik.
  4. Hyvla päronen tunt med skalet på, lägg i en liten skål. Pressa över limesaften. Vänd försiktigt runt och lägg upp tillsammans med plättar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept