Risbollar

Risbollar
Foto: TV4

Ett annorlunda och gott tillbehör till festligare rätter. Du kan även laga risbollar av kokt kallt ris, så det är ett bra sätt att tillvarata rester.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner ris
  • 1 äggula
  • 1 msk hackad paprika
  • salt och malen vitpeppar

Till panering:

  • 1 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • olja att fritera i

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
  2. Blanda ägget med riset. Fräs paprikan och tillsätt den till riset. Krydda med salt och peppar. Rulla risblandningen till små kulor. Doppa kulorna först i ägg, sedan mjöl och avsluta med ströbröd.
  3. Hetta upp oljan till 160°. Fritera risbollarna några åt gången. Låt rinna av på hushållspapper.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept