Ris- och linsgryta

Ris- och linsgryta
Foto: TV4

Receptet till denna ris- och linsgryta kommer från Egypten. Den stekta löken ska inte ha bråttom i pannan utan steks långsamt i olivoljan. Den här grytan passar att servera till de flesta tillbehör.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 dl långkornigt ris
  • 1,5 dl gröna linser
  • 3 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skär löken i klyftor. Hetta upp oljan till medelvärme i en stekpanna. Lägg i löken, rör om och sänk värmen. Låt löken småfräsa i 15-20 minuter tills den är helt mjuk, rör om några gånger.
  2. Koka först ris och linser var för sig i vatten, riset i 10 minuter och linserna i 15 minuter. Häll sedan ihop dem i samma gryta. Häll på mera vatten och koka i ytterligare 10-15 minuter tills de är mjuka. Smaksätt med salt. Blanda i den stekta löken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept