Ris med räksås

Ris med räksås
Foto: TV4

Den här kryddiga räkstuvning kan förberedas i god tid. Koka stuvningen helt klar men blanda inte i räkorna förrän det är dags att äta. Kokta räkor blir de sega.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner kokt ris
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 2 tsk curry
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2 msk margarin
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 1,5 dl grädde
  • ca 500 g räkor med skal
  • 1 liten burk sparris
  • 125 g frysta gröna ärter

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i en låg gryta eller teflonpanna, pudra över curry och mjöl. Späd med grädde och ev. sparrisspad och koka 5 minuter.
  2. Slå i sparris och ärter och till sist de skalade räkorna.
  3. Hetta upp och slå över riset.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept