Ris med kyckling och räkor

Ris med kyckling och räkor
Foto: TV4

Den här rätten passar att laga när du har kyckling över eller om du vill göra något annorlunda av en färdiggrillad kyckling.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g kycklingkött, kokt eller stekt
  • 100 g skalade räkor
  • 1 st gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 2 tsk balsamvinäger
  • Ris:
  • 2 dl jasminris
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 tsk smör
  • 4 dl kycklingbuljong
  • 50 g sockerärter
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • jordnötter

Gör så här

  1. Ris: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i smör och låt riset fräsa med de sista minuterna. Slå på buljongen och koka riset enligt anvisning på paketet. Finhacka sockerärterna. När det återstår någon minut av koktiden, rör ner sockerärter och chiliflakes. Krydda med salt och peppar.
  2. Dela kycklingköttet i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en traktörpanna. Slå på buljongen, koka upp och krydda med vinäger. Låt sjuda i 10 min utan lock.
  3. Lägg i kycklingköttet och låt rätten bli genomvarm. Fördela riset på fyra tallrikar, lägg kycklingen ovanpå och toppa med räkor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept