Ris med kräftragu

Ris med kräftragu
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g kräftstjärtar
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 3 dl skaldjursbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 tsk malda dillfrön
  • 1 krm kajenn
  • salt och malen vitpeppar
  • Ris:
  • 2 dl parboiled ris
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 tsk smör
  • 4 dl skaldjursbuljong
  • 0,5 st röd paprika

Till servering:

  • 2 st salladslökar

Gör så här

  1. Ris: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs den i smör och låt riset fräsa med de sista minuterna. Slå på skaldjursbuljongen och koka riset enligt anvisning på paketet. När det återstår någon minut av koktiden, rör ner paprikan.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en traktörpanna. Slå på buljong och vin. Koka upp och krydda med tomatpuré och dillfrön. Låt sjuda i 10 min utan lock.
  3. Krydda buljongen med kajenn, salt och peppar. Lägg i kräftstjärtarna alldeles före servering. Servera riset till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept