Ris med grönsaker och kassler

Ris med grönsaker och kassler
Foto: TV4

Det här är mat för dig som tränar eller har ansträngande kroppsarbete. Har du bråttom kan du ersätta grönsakerna med djupfrysta wokgrönsaker. Servera med extra soja och sötsur chilisås till den som vill ha extra smak.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 portioner ris
  • 300 g kassler
  • 1 purjolök
  • 1 röd spansk peppar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor i olika färger
  • 200 g haricots verts
  • 2 msk raps-, oliv- eller sesamolja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 dl jordnötter
  • färsk koriander
  • sötsur chilisås
  • 1 äpple

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Strimla kasslern. Snitta och skölj purjolöken. Strimla. Dela chilifrukten, skär bort frön och mellanväggar. Strimla chilifrukten. Skala och finskiva vitlöken. Skölj, halvera och strimla paprikorna. Tina haricots vertsen något. Tärna äpplet.
  2. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs chili, vitlök och kassler. Tillsätt purjo, paprika och efter några minuter haricots verts och det tärnade äpplet. Låt allt bli riktigt hett.
  3. Droppa över soja och strö över jordnötter, rör om. Garnera med korianderblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept