Ris creole

Ris creole
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ris creole

12 ingredienser

En vacker, kryddig risrätt med kyckling.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 2 dl ris
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk curry
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4,5 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • cayennepeppar
  • kött från 1 grillkyckling
  • 2 paprikor, hackade
  • olja, till stekning

Gör så här

  1. Fräs lök, ris och curry i oljan tills riset är blankt. Slå på vattnet och smula ner buljongtärningen. Koka riset färdigt.
  2. Vänd ned det finskurna köttet och paprikan. Hetta upp 5 minuter. Smaka av med kryddorna. Servera het.