Ris à la Malta

Ris à la Malta
Foto: TV4
Jul

Recept för den som ingen överbliven risgrynsgröt har. Med nykokt ris blir Ris á la Malta lite luftigare.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 3 dl grötris
  • ca 1,5 liter vatten
  • salt
  • 5-6 dl vispgrädde
  • 4 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 apelsiner

Gör så här

  1. Koka riset klart, ca 20 minuter, i lättsaltat vatten och låt det sedan rinna av och kallna.
  2. Vispa grädden med socker och vanilj. Vänd ned riset i grädden.
  3. Skär apelsinerna i skinnfria klyftor, vänd ned hälften i riset och använd resten till garnering.
  4. Finstrimlat apelsinskal som förvällts hastigt kan också användas till garnering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept