Rimmad oxbringa på bädd av grönsaker och rotfrukter

Rimmad oxbringa på bädd av grönsaker och rotfrukter
Foto: TV4

Rimmad oxbringa börjar man laga dagen innan den ska serveras. Den ska kallna i press över natten för att man ska kunna skära jämna skivor av köttet. Det här är riktig smalmat!

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg rimmad oxbringa
  • 4 kryddpepparkorn
  • 4 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 gul lök

Till servering:

  • 0,25 vitkålshuvud
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 100 g haricots verts
  • 100 g sockerärter
  • bladpersilja
  • 3 dl buljong

Gör så här

  1. skala löken och dela den i klyftor. Skölj köttet och lägg det i en kastrull. Häll på så mycket kokande vatten att det täcker köttet. Koka upp och tillsätt vit- och kryddpepparkorn, lagerblad och lök. Låt köttet småkoka under lock tills det är mört, ca 2- 2 1/2 timme. Prova med provsticka eller ta en liten smakbit av köttet.
  2. Ta upp köttet och lägg i en djup tallrik. Lägg en flat tallrik över och ställ en kastrull med kallt vatten överst som tyngd. Ställ in i kyl när köttet kallnat. Låt stå över natten och fram till servering. Sila buljongen och spara löken och 3 dl buljong.
  3. Skär vitkålen i mindre bitar. Ansa purjolöken och skär den i mindre bitar. Skala moroten och dela i mindre bitar. Koka vitkål, purjo och morot mjuka i buljongen. Skiva köttet och värm i samma buljong. lägg till sist i lök, haricots verts och sockerärter. Lägg upp i djupt serveringsfat och dekorera med bladpersilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept