Rulla ihop köttet och bind med steksnöre till en rulle. Gnid in köttet med socker och salt. Blanda samman vatten, socker och salt till saltlagen. Koka upp och låt sedan svalna. Lägg köttet i en bunke och häll över lagen. Låt stå svalt i 2 dagar och vänd den då och då.
Lägg steken och pepparkornen i en kastrull och slå på vatten så att det täcker. Koka upp och låt sjuda i 1 1/4- 1 1/2 timme eller tills innertemperaturen är 77°. Låt köttet svalna något. Skär det i skivor före servering.
Skala morötter, lök, rotselleri, palsternacka och potatis. Dela i mindre bitar. Koka upp buljongen och förstärk den med en buljongtärning. Lägg rotsakerna i buljongen och koka dem nätt och jämnt mjuka, 10-15 minuter. Häll upp buljong och rotfrukter i djupa tallrikar och lägg lammköttet överst. Servera med smaksatt crème fraîche.