Fläsklägg behöver puttra ett tag på spisen, men passar utmärkt att laga i förväg och bara värmas före servering. Till fläsklägg passar det bra att servera olika sorters senap.
Ingredienser
1,2 kg rimmad fläsklägg med ben, gärna märgben
0,5 gul lök
1 lagerblad
3 vitpepparkorn
3 kryddpepparkorn
Till servering:
säsongens grönsaker
Gör så här
Spola av köttet med kallt vatten, lägg det i en kastrull med kallt vatten så det täcker och koka upp. Skumma. Skala och dela löken och lägg i den i kastrullen. Tillsätt också lagerblad och pepparkorn.
Sjud under lock på låg värme i ca 1 1/2 timme. När köttet lätt lossnar från benen är det klart. Ta upp köttet och sila buljongen.
Före servering är det lämpligt att skära bort överflödigt fett och ben från köttet, skiva det och värma det i buljongen. Koka säsongens grönsaker och bjud till köttet.