Tagliata – Skivad grillad ryggbiff med ruccola och olivdressing

4

Du behöver

  • 4 skivor oxytterfilé à 150 g
  • 100 g ruccolasallad
  • 100 g blomkålsknoppar
  • 100 g kantareller, eller annan svamp
  • kantareller, eller annan svamp
  • 50 g tomatkött
  • 1 dl rödlök, skurna i små båtar

Dressingen:

  • 1 äggula
  • 50 g riven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 2,5 dl matolja eller rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl pinjenötter
  • 0,75 dl vatten
  • 5 stora gröna oliver med pimentos
  • 3 sardeller
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt och nymalen vitpeppar från kvarn
  • en nypa socker

Gör så här

  1. Dressingen:
  2. Lägg äggulan, den pressade vitlöken, sardellerna, senapen, oliverna,
  3. Parmesanosten, pinjenötterna och hälften av vattnet i en mixer. Mixa allt
  4. Till en slät smet och tillsätt vinägern. Tillsätt oljan i en fin stråle (inte allt på en gång, för det kan lätt skära sig). Smaka av med salt och
  5. Nymalen vitpeppar från kvarn samt en nypa socker.
  6. Stek ryggbiffen på medelvärme i ca 3-4 min på varje sida eller tills
  7. Det kommer upp röd köttsaft på ytan av köttet. Låt köttet vila i ca 10 min
  8. Innan servering.
  9. Rensa svampen (pensla den ren med en borste, skölj ej i vatten) och stek
  10. Den tillsammans med blomkålen i rikligt med smör till gyllene färg. Ripla
  11. Lite sås på tallriken och lägg sedan upp lite sallad därpå. Strö svampen
  12. Och blomkålen över salladen, gör likadant med de andra grönsakerna. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg på varje portion. Avsluta med att ripla
  13. Lite sås över. Allra sist strö över lite blandade örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept