Kladdkaka Black and White

40 min
4
Kladdkaka Black and White
Foto: TV4

Rickard serverar sin chokladtårta med physalis, mynta och gräddglass.

Dryck
För att bryta sötman och låta vinet få höja rätten ytterligare ett snäpp passar en Beerenauslese, Josef Andert 4589. Ett vin med en lätt sötma men även med en bra syra, det vill säga sötma och syra i ljuv förening.

Rickard från Stockholm lagade även

Chèvretoast med mango chutney


Mustig köttgryta som heter duga



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 februari 2011
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 dl choklad, riven
  • ströbröd, till formen
  • 1-2 tsk florsocker
  • 8 st myntablad
  • 0,5 l glass, gammaldags vanilj
  • 8-10 st physalisfrukter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Börja med att smälta smöret i kastrull.
  3. Lyft av kastrullen från plattan och rör ner socker och ägg – blanda väl.
  4. Rör ner övriga ingredienser så allt blir väl blandat.
  5. Häll ner smeten i smörad och brödad form.
  6. Grädda mitt i ugnen 20 min.
  7. Låt kakan kallna.
  8. Pudra över florsocker.
  9. Servera med glass och garnera med physalisfrukt och myntablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept