Träkolsgrillade räkspett

30 min
4
Träkolsgrillade räkspett
Foto: TV4

Träkolsgrillade koriander-, lime-, vitlöks- och chilepepparmarinerade räkspett serverade med Rikards specialguacamole och sallad En fräsch rätt som man kan endera träkolsgrilla utomhus sommartid eller tillaga i en grillpanna inomhus vintertid. Man kan även göra detta till en huvudrätt och servera några spett till per person med små tortillas, en god salsa, lite crème fraiche och finstrimlad färsk gul lök att göra 'soft tacos' av. /Rikard

Vintips från Sandra

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


4 november 2011
Visa mer
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
30 min
4

Du behöver

  • ca 20 st råa tigerräkor, utan skal
  • Grillspett i trä

Marinad

  • 1 dl färsk koriander, hackad
  • 0,5 tsk spiskummin, mald
  • 0,5 st chilifrukt, finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 2 msk majsolja

Guacamole

  • 2 st mogna avokador, urkärnade och urgröpta
  • 2 msk crème fraiche
  • 0,5 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk limesaft
  • salt
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 2 msk färsk koriander, finhackad
  • Isbergssallad, finstrimlad till servering

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en mortel och stöt ihop dem hastigt.
  2. Trä upp räkorna på spetten, fördela marinaden över och runt räkorna och låt dem ligga i kylen i minst
    1 timme.
  3.  Krydda med salt och peppar före grillning.
  4.  Mosa avokadon grovt och blanda med crème fraiche, vitlök och limesaft till en "chunky" röra.
  5. Rör ner parmesanost och koriander. Varva guacamole och isbergssallad i serveringsglas.
  6. Grilla räkorna i 2–3 minuter på bägge sidor, lägg dem på toppen i glasen och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept