Key Lime Pie

Key Lime Pie
Foto: TV4

Key Lime Pie

Av: Rikard - Luleå

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

En härligt syrlig efterrättspaj inspirerad från sydliga Florida.

Vintips från Rikard
Josef Anderts Beerenauslese art nr 4589, 81 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner bitar

Botten

  • 15 digestivekex
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 80 g smör, smält

Fyllning

  • 5 äggulor
  • 1 förp kondenserad mjölk sötad [400 g]
  • 5 limefrukter, saft
  • 1 limefrukt, zest

Till serveringen

  • grädde, vispad
  • färska jordgubbar

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa kex, smör, socker och kanel i en matberedare.
  3. Pressa ut smulblandningen i en pajform (ca 24 cm i diameter).

Fyllning

  1. Vispa äggulorna lätt, tillsätt den kondenserade mjölken, limejuicen och zesten (det yttersta gröna skalet, finrivet) från en lime och blanda.
  2. Häll blandningen i pajskalet och grädda i cirka 20 till 25 minuter till den stelnar.
  3. Låt svalna i rumstemperatur och ställ den sen i kylen fram till serveringen.
  4. Servera med vispad grädde och färska jordgubbar.