Key Lime Pie

Key Lime Pie
Foto: TV4

En härligt syrlig efterrättspaj inspirerad från sydliga Florida.

Vintips från Rikard
Josef Anderts Beerenauslese art nr 4589, 81 kr

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


4 november 2011
Visa mer

Du behöver

Botten

  • 15 st digestivekex
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk mald kanel
  • 80 g smält smör

Fyllning

  • 5 äggulor
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk (400 gram)
  • 5 st limefrukter, saft
  • 1 st lime, zest

Till serveringen

  • vispad grädde
  • färska jordgubbar

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa kex, smör, socker och kanel i en matberedare.
  3. Pressa ut smulblandningen i en pajform (ca 24 cm i diameter).
  4. Fyllning
    Vispa äggulorna lätt, tillsätt den kondenserade mjölken, limejuicen och zesten (det yttersta gröna skalet, finrivet) från en lime och blanda.
  5. Häll blandningen i pajskalet och grädda i cirka 20 till 25 minuter till den stelnar.
  6. Låt svalna i rumstemperatur och ställ den sen i kylen fram till serveringen.
  7. Servera med vispad grädde och färska jordgubbar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept