Rika riddare på lussekatter

Malin Söderström

Rika riddare på lussekatter

14 ingredienser

20 m + 0,5 dygn

Juliga rika riddare som görs på lussebullar och serveras med kanel- och apelsinsocker samt romrussin. Så gott!

Ingredienser

portioner

Romrussin

  • 1 dl russin
  • 0,5 dl rom
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis

Rika riddare

  • 4 lussebullar (eller lussekatter)
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl mjölk
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 krm salt

Kanelsocker

  • 0,5 apelsin, zest från
  • 1 msk malen kanel
  • 0,5 dl strösocker

Servering

  • grädde, lättvispad

Gör så här

Romrussin

  1. Värm romen lätt med kryddorna och lägg i russinen och låt stå över natten. Blanda.

Rika riddare

  1. Dela lussekattterna i två.
  2. Blanda ihop övriga ingredienser som en pannkakssmet. Doppa lussekattshalvorna så att de blir blöta.
  3. Stek på medelvärme i matolja och smör så de blir gyllenbruna på båda sidor.

Kanelsocker

  1. Blanda samman apelsinzest, kanel och socker och strö över de nystekta rika riddarna.

Servering

  1. Servera de rika riddarna med romrussin och lättvispad grädde.