Musselstuvning med färska räkor

Musselstuvning med färska räkor
Foto: TV4

Musselstuvning med färska räkor

Av: Rigmor Sunkler Rohm

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

15 min

Mjuk musselstuvning med färska räkor, garneras med dillvippa och lite citronskal.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet

Dryck: DE Bortoli ett rieslingvin från Australien, artnr. 6403.

Ingredienser

portioner

Stuvning

  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 0,25 tsk curry
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 dl dill, hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk vitpeppar, nymalen
  • 1 msk cognac

Till servering

  • ca 20 färska räkor, skalade
  • 4 dillvippor
  • 4 skivor vitt bröd, rostat

Gör så här

  1. Gör en vit grundsås. Smör smältes med mjölet.
  2. Curry rörs med någon minut.
  3. Spädes sedan med mellangrädde.
  4. Röres och låt sjuda i 5 minuter.
  5. Blanda i finhackad dill.
  6. Smaka av det med salt och nymalen vitpeppar och konjak.
  7. Stuvningen serveras i vita snäckskal med en rostad skiva vitt bröd.
  8. Toppa med räkor, citronskal och en dillvippa.