Musselstuvning med färska räkor

15 min
4
Musselstuvning med färska räkor
Foto: TV4

Mjuk musselstuvning med färska räkor, garneras med dillvippa och lite citronskal.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.



Dryck: DE Bortoli ett rieslingvin från Australien, artnr. 6403.

8 mars 2010
Visa mer
15 min
4

Du behöver

Stuvning

  • 2 msk smör
  • 4 msk mjöl
  • 0,25 tsk curry
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 dl dill, hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk vitpeppar, nymalen
  • 1 msk konjak

Till servering

  • 20 st färska skalade räkor, ca
  • 4 st dillvippor
  • 4 st skivor rostat vitt bröd

Gör så här

  1. Gör en vit grundsås. Smör smältes med mjölet.
  2. Curry rörs med någon minut.
  3. Spädes sedan med mellangrädde.
  4. Röres och låt sjuda i 5 minuter.
  5. Blanda i finhackad dill.
  6. Smaka av det med salt och nymalen vitpeppar och konjak.
  7. Stuvningen serveras i vita snäckskal med en rostad skiva vitt bröd.
  8. Toppa med räkor, citronskal och en dillvippa.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept