Ricotta- och mascarponekaka med hallon

6 h
6 - 8
Från Nyhetsmorgon

Fantastiskt goda hallontårta med mascarpone och ricotta. Botten görs på mördegskakor.

Till denna dessert måste man ha en kakform med löstagbar botten.

5 juni 2016
Visa mer
6 h
6 - 8

Du behöver

  • 700 g frysta hallon
  • 300-400 g mördegskakor, typ Brago
  • 150 g smör, smält
  • 300 g mascarpone
  • 200 g ricotta
  • 150 g florsocker
  • 5 gelatinblad
  • 2 msk färskpressad citronsaft

Dekoration

  • citronmeliss
  • färska hallon

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Gör kakorna till ett ströpulver, blanda med det smälta smöret. Pressa det till en botten i kakformen, ställ i kylen en timme.
  3. Blanda mascarpone, ricotta och florsocker med elvisp. Mixa hallonen till en slät kräm med stavmixern, tillsätt hälften av hallonen i ostblandningen och fortsätt blanda.
  4. Krama ur gelatinbladen och blanda med resterande hallonpuré samt citronsaft. Värm upp på svag värme tills gelatinet har löst upp sig, häll ner i ostblandningen. Häll hallon- och ostblandningen ovanpå kakbotten.
  5. Ställ i kyl 5 timmar. Dekorera med färska hallon och citronmeliss vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept