Bali orange salad

Från Efter tio

En varmt kryddad, färgglad och mättande sallad. Detta är riktigt nyttig “comfort food”.

Se fler recept från

Efter tio


27 oktober 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 msk kokosolja eller ghee
  • 1 st sötpotatis, i bitar
  • 2 st morötter, i bitar
  • 2 dl vita bönor, kokta
  • 50 g färsk koriander eller persilja, grovt hackad
  • 0,5 dl kokos, riven
  • 2 msk jordnötter, hackade
  • 75 g torkad mango, hackad, eller bananchips, krossade

Peanut butter dressing

  • 2 msk jordnötssmör
  • 2 tsk tamari
  • 2 msk smakfri kokosolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk ingefärspulver
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 4 msk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka vita bönor eller använd färdigkokta bönor, sköljda och avrunna.
  3. Mixa ihop alla ingredienser till dressingen med stavmixer och ställ åt sidan.
  4. Lägg sötpotatis och morötter i en ugnsfast form och baka i ca 15 minuter.
  5. Ta ut och strö över kokos, rosta i ytterligare 5–7 minuter.
  6. Blanda rotsaker med bönor och färska örter.
  7. Lägg upp på tallrik, ringla över dressing och toppa med mango eller bananbitar och jordnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept