Rosties - kryddiga nötter

Från Efter tio

Perfekt tilltugg till ett glas vin eller en drink på ett mingelparty! Alla tar sin egen rostiesskål utan att kladda i samma som övriga gäster.

Variera smaksättningen med dina favoritsmaker!

Se fler recept från

Efter tio


27 oktober 2011
Visa mer
8

Du behöver

  • 0,5 dl cashewnötter
  • 0,5 dl valnötter
  • 0,5 dl mandel
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl sesamfrön
  • 1 dl rotfruktschips

Smaksättning

  • 1 tsk ingefärapulver
  • 1 msk citronzest
  • 1 knivsudd chili

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda ihop nötter och frön och rosta försiktigt i 10 minuter.
  3. Rör om ibland.
  4. Blanda under tiden ihop smaksättningen i en skål med några teskedar vatten.
  5. Medan nötterna fortfarande är varma, häll dem i skålen och rör runt ordentligt.
  6. Sprid ut på en plåt eller bakplåtspapper och låt torka över natten.
  7. Servera på små minipapperstallrikar.
  8. Toppa med några rotfruktschips.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept