Probiotisk sallad

Från Efter tio

Jättegod lunchsallad med goda probiotikabakterier från surkålen. Sitt ner, tugga ordentligt och känn hur magen och matsmältningen får en skjuts. Salladen kan även serveras som fyllning i en fullkornspita eller som topping på en vegetarisk soppa.

Superfoodboost! För att göra magen extra glad, strö några teskedar krossade chiafrön över salladen innan servering.

27 oktober 2011
Visa mer
4

Du behöver

syrad kål, eller surkål

  • 300 g spets- eller salladskål, finstrimlad
  • 1 knippe persilja
  • 1 st avokado, hackad
  • 3 st dadlar, hackade
  • 3 msk solrosfrön

Dressing

  • 2 msk kombucha
  • 2 msk solrospasta eller tahini
  • 2 tsk agave
  • 3 msk citronsaft

Gör så här

  1. Rosta solrosfrön lätt.
  2. Kör ihop dressingen med en stavmixer, ställ åt sidan.
  3. Blanda ihop kålsorterna med avokado, dadlar och persilja.
  4. Häll över dressingen och toppa med solrosfrön.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept