Grillad ryggbiff med sauterade primörer och tryffelsmör

25 min
Från Nyhetsmorgon

En riktigt saftig biff får sällskap av sauterade primörer, färskpotatis och tryffelsmör.

15 november 2007
Visa mer
25 min

Du behöver

  • 600 g ryggbiff
  • 12 st gotländska grön sparrisar
  • 50 g smör
  • 1 msk salt
  • 400 g färskpotatis
  • 8 st späda morötter
  • 1 ask cocktailtomater
  • 50 g pinjenötter
  • 0,5 dl peccorino, hyvlad
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Tryffelsmör:

  • 100 g smör, rumstempererat
  • tryffel
  • tryffelolja, ev
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Koka upp vatten i en kastrull som rymmer sparrisen tillsätt smör och salt.
  3. Kapa bort den nedre delen av sparrisen, den har en tendens att vara lite träig.
  4. Lägg i sparrisen och morötterna i vattnet och låt koka i cirka 3 minuter. Ta upp grönsakerna och lägg sparrisen i iskallt vatten för att avstanna kokningen och behålla den fina gröna färgen.
  5. Värm oljan i en stakpanna och fräs primörerna hastigt. Ta av från värmen och blanda ner peccorinon hyvlad.
  6. Lägg det rumsvarma smöret i en skål. Riv över lite tryffel och tillsätt eventuellt tryffelolja.
  7. Pressa vitlöken och blanda ner den i smöret. Ställ kallt fram till servering.
  8. Grilla biffen i en stekpanna med olja, cirka 3 – 4 minuter på varje sida.
  9. Servera biffen tillsammans med färskpotatisen, de sauterade grönsakerna och tryffelsmöret.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept