Grillad ryggbiff med sauterade primörer och tryffelsmör

25 min

En riktigt saftig biff får sällskap av sauterade primörer, färskpotatis och tryffelsmör.

15 november 2007
25 min

Du behöver

  • 600 g ryggbiff
  • 12 st gotländska grön sparrisar
  • 50 g smör
  • 1 msk salt
  • 400 g färskpotatis
  • 8 st späda morötter
  • 1 ask cocktailtomater
  • 50 g pinjenötter
  • 0,5 dl peccorino, hyvlad
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Tryffelsmör:

  • 100 g smör, rumstempererat
  • tryffel
  • tryffelolja, ev
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här

  1. Koka färskpotatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Koka upp vatten i en kastrull som rymmer sparrisen tillsätt smör och salt.
  3. Kapa bort den nedre delen av sparrisen, den har en tendens att vara lite träig.
  4. Lägg i sparrisen och morötterna i vattnet och låt koka i cirka 3 minuter. Ta upp grönsakerna och lägg sparrisen i iskallt vatten för att avstanna kokningen och behålla den fina gröna färgen.
  5. Värm oljan i en stakpanna och fräs primörerna hastigt. Ta av från värmen och blanda ner peccorinon hyvlad.
  6. Lägg det rumsvarma smöret i en skål. Riv över lite tryffel och tillsätt eventuellt tryffelolja.
  7. Pressa vitlöken och blanda ner den i smöret. Ställ kallt fram till servering.
  8. Grilla biffen i en stekpanna med olja, cirka 3 – 4 minuter på varje sida.
  9. Servera biffen tillsammans med färskpotatisen, de sauterade grönsakerna och tryffelsmöret.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept