Vit chokladmousse

55 min
4
Vit chokladmousse
Foto: Fredrik Sandin Carlson
55 min
4

Du behöver

Vit chokladmousse:

  • 70 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,2 dl Hallands fläder

Flädermarinerade jordgubbar:

  • 1 l jordgubbar
  • 1,5 dl koncentrerad flädersaft
  • 1 dl vatten
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Hacka den vita chokladen. Koka upp en deciliter av grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen är smält och blandningen blir len.
  2. Vispa sedan i den kalla grädden och brännvinet. Låt svälla under natten i kylen, täckt med plastfilm.
  3. Gör jordgubbarna: Koka upp vattnet och sockret till en sockerlag. Låt svalna och tillsätt sedan saften. Skär jordgubbarna i skivor och lägg i lagen. Låt dem dra i minst 30 minuter.
  4. Till serveringen ska moussen vispas upp så att den har samma konsistens som vispat grädde. Servera moussen tillsammans med jordgubbarna på fat eller i vackra glas.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept