Oxsvansrilette med tryffelpolenta och tryffelsky

Du behöver

Oxsvansrilette:

  • 1 kg oxsvans
  • 2 st morötter
  • 2 st gula lökar
  • 0,5 st rotselleri
  • 2 st palsternackor
  • 0,5 l röttvin
  • 0,5 l vatten
  • ca 10 svartpepparkorn

Tryffelpolenta:

  • 100 g polenta
  • 1 dl vittvin
  • 2 dl kycklingfond
  • 3 dl grädde
  • 1 dl riven parmesan
  • 10 g riven tryffel
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Oxsvansrilette:
  2. Skala och skär ner rotsakerna, fräs i lite tryffelolja tillsätt vatten, vin, oxsvans och pepparkorn.
  3. Låt koka på låg värme i ca 2-3 timmar (tills köttet släpper från benen)
  4. Ta up köttet låt svalna och plock köttet från benen.
  5. Lägg köttet i en plastfilmsklädd form och ställ i kylen i press.
  6. Sila skyn och låt koka ner till god smak och smaka avmed salt och hackad tryffel.
  7. Tryffelpolenta:
  8. Koka upp vätskan tillsätt polentan
  9. Låt skuda under omrörning smaka av med ost, tryffel, salt och peppar
  10. Skär rilletten i 2 cm tjocka skivor och värm i ugn ca 3 min på 175 grader
  11. Servera med polentan och tryffelsky.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept