Butternutsoppa smaksatt med tryffel samt tryffelsalamitoast

4

Du behöver

Soppa:

  • 500 gr butternutsquash skalad och tärnad
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 dl vittvin
  • 2 st schalottenlökar, skalade och hackade
  • 3 dl vispgrädde
  • 50 gr smör
  • 10 gr tryffel
  • salt & peppar

Tryffelsalami toast:

  • 2,5 dl vatten
  • 15 gr salt
  • 15 gr socker
  • 15 gr jäst
  • 10 ml tryffelolja
  • 300 gr vetemjöl
  • 150 gr grahamsmjöl
  • Fyllning:
  • 2 dl Philadelfiaost
  • 50 gr peccorino riven ( från Häftings )
  • 100 gr tryffelsalami finhackad
  • peppar
  • ev lite tryffelolja

Gör så här

  1. Butternutsoppa:
  2. Smält smöret i en kastrull tillsätt lök och butternut och låt
  3. Fräsa utan att ta färg. Tillsätt buljong och vin låt sjuda i ca 30 min.
  4. Tillsätt grädde och låt koka upp. Mix alltihop med en stavmixer.
  5. Smaka av med salt och peppar. Sila i pipsil.
  6. Häll tillbaka i kastrullen och smaka av med finhackad tryffel.
  7. Servera rykande varm.
  8. Tryffelsalami toast:
  9. Blanda allt utom mjölet tills jästen har löst sig i en deg blandare
  10. Tillsätt mjölet och låt gå på lägsta hastighet i ca 10 min
  11. Ta upp på bakbordet och forma portions bullar.
  12. Låt jäsa i ca 30-45 minuter och baka av på 185grader i ca 10-15 minuter.
  13. Fyllning:
  14. Blanda alla ingridienser och smaka av med peppar och tryffelolja
  15. Dela bröden och stek i smör lägg fyllning och lite ruccola i mellan och servera till soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept