Salt- och pepparkyckling

Salt- och pepparkyckling
Foto: Bill Bettencourt
4

Du behöver

  • 6-9 st kycklingbröst (cirka 2 kg), skinn och ben kvar
  • salt och nymald svartpeppar
  • 2,5 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk färsk timjan, salvia eller dragon, hackad
  • 2 msk osaltat smör, tärnat

Gör så här

  1. Grilla kycklingen Sätt ugnen på 200˚.
  2. Krydda kycklingen rikligt med salt och peppar runt om.
  3. Lägg bitarna med skinnsidan uppåt i en stor ugnsfast panna av metall.
  4. Stek i ugn tills kycklingbrösten har fått fin färg och en innertemperatur på 77˚ i den tjockaste delen (30–45 minuter). För över två tredjedelar till ett serveringsfat och spara resten för framtida bruk.
  5. Koka ur pannan
    Ställ pannan på spisen på hög värme.
  6. Tillsätt buljong och timjan när det fräser i pannan. Skrapa i botten så att alla smaker frigörs.
  7. Låt det koka i cirka 3 minuter tills buljongen reducerats till hälften. Ta bort från plattan.
  8. Sås
    Vispa ner lite smör i taget i den reducerade buljongen. Krydda med salt och peppar.
  9. Servera kycklingen med såsen bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept