Asiatiska laxbiffar

Asiatiska laxbiffar
Foto: Bill Bettencourt
4

Du behöver

  • 1,5 kg laxfilé, skinnet borttaget
  • salt och nymald svartpeppar
  • 6 msk ostronsås
  • 2 st äggulor
  • 4 st salladslökar, finhackade
  • 2 msk färsk ingefära, finriven
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 5 dl panko eller vanligt ströbröd
  • 2,5 dl japansk soja
  • 4 st lime, saften
  • 4 msk rapsolja

Gör så här

  1. Förbereda laxen
    Sätt ugnen på 200˚.
  2. Olja en långpanna, lägg i laxen och krydda försiktigt med salt och peppar.
  3. Stek i ugnen i cirka 20 minuter tills laxen är helt genomstekt.
  4. Ta ut och låt svalna helt. Dela fiskköttet i större bitar med en gaffel.
  5. Förbereda laxbiffarna
    Lägg bakplåtspapper i en långpanna.
  6. Vispa ihop ostronsås, äggula, salladslök, ingefära och vitlök i en stor skål.
  7. Lägg i lax och 2,5 deciliter panko och rör ihop ordentligt med en gaffel.
  8. Forma försiktigt färsen till små biffar, omkring 4 centimeter i diameter.
  9. Vänd biffarna i resterande panko och lägg dem i långpannan.
  10. Ställ in dem i frysen i 15–30 minuter så att de blir en aning fastare. Förvara dem i frysen om de ska användas vid ett senare tillfälle.
  11. Göra såsen och steka biffarna
    Gör dippsåsen medan biffarna står i kylen.
  12. Blanda sojasås och limesaft i liten skål.
  13. Fördela blandningen i 8 mindre skålar.
  14. Hetta upp oljan på medelhög värme i en stor stekpanna.
  15. Lägg i biffarna och stek ena sidan i cirka 3 minuter tills de börjar få färg.
  16. Vänd på dem och stek i ytterligare 3 minuter.
  17. Fördela laxbiffarna på tallrikar och servera tillsammans med dippsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept