Sachimi med olika mariander

4

Du behöver

Marinad 1:

  • 1 gurka
  • 150 g pepparrot
  • 2 lime
  • 100 g hälleflundra
  • Lime klyftor till serveringen

Marinad 2:

  • 2 dl havtornssaft
  • 1 blodapelsin, saften
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 100 g laxfilé
  • Marinad 3
  • 100 g rödingfilé
  • 10 cl grapefruktvodka
  • 1 msk havssalt
  • salt och peppar
  • grapefruktklyftor till serveringen

Gör så här

  1. Marinad 1:Skala gurkan, pepparoten och limen. Kör alltsammans i en råsaftcentrifug eller mixer. Om ni använder en mixer måste den silas. Skär hälleflundran i tunna skivor och häll såsen över.
  2. Marinad 2:Koka alltsammans tills det börjar få en simmig konsistens. Låt bli helt kallat och häll över den skivade laxen.
  3. Marinad 3 Skär rödingen i lagom stor bitar, marinera i vodkan och salta och peppra i ca 20 min. Servera med lite grapefrukt klyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept