Gräddkokta jordärtsskockor med paprika och toppmurklor

4

Du behöver

  • 450 g jordärtsskockor
  • 3 dl grädde
  • 4 röda paprikor
  • 50 g toppmurklor
  • färsk spenat
  • 2 rödlökar, skivad
  • 1 dl älgörtssirap
  • olivolja till stekning
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med att skala skockorna och koka dem sakta i grädde tills de blir mjuka, smaka av med salt och peppar. Dela paprikorna i fyra delar och värm en panna tills den är riktigt het. Stek parikorna i oljan tills de blir gyllenbruna. Lägg i murklorna och rödlöken. Salta och peppra. Lägg i smöret och låt det smälta. Sist lägger du i spenaten, den skall vara krispig. Servera med lita älgörtssirap ripplad över grönsakerna
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept